Livescore

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Π.Ο.Ε.Λ




ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΥΜΠΙΩΝ   VS   ΑΠΟΠ ΠΑΛΑΙΚΥΘΡΟΥ


ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Π.Ο.Ε.Λ. 2012-13

Διεξάγεται το Σάββατο 23/03/13 και ώρα 3:00μμ στο γήπεδο ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου-Νήσου ο αγώνας για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας της Α` κατηγορίας μεταξύ των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Λυμπιών – ΑΠΟΠ Παλαικύθρου

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με το σύστημα νοκ-άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα δοθεί ημίωρη  παράταση. Εάν και πάλιν ο αγώνας εξέλθει ισόπαλος θα ακολουθηθεί η διαδικασία των πέναλτυ.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Λυμπιών
Το σωματείο ιδρύθηκε το 1944 με την ονομασία Α.Ε.Λ.Ο. Μετονομάσθηκε αργότερα σε Α.Ο.Ν. Στις 14 Δεκεμβρίου 1955 ο τότε κυβερνήτης της Κύπρου Χάρτινγκ κήρυξε το σωματείο παράνομο. Όμως αυτό το εμπόδιο δεν μπόρεσε να ανακόψει τη δράση και την πρόοδο του συλλόγου και έτσι μετονομάσθη στο σημερινό όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΣ παίρνοντας το όνομα από την ονομασία του χωριού Ολυμπίας (Λύμπια) που ανάγεται στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το σωματείο έχει μια πολύ πλούσια δράση στο ποδόσφαιρο, στο θέατρο, στο τραγούδι, στο χορό, στη μουσική. Η κοινωνική του δράση έχει να επιδείξει πολλούς αγώνες για επίλυση προβλημάτων της κοινότητας.
Στο ποδόσφαιρο ειδικά έχει μια πλούσια ιστορική δραστηριότητα. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΠΟΕΛ και έχει κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων της ΠΟΕΛ. Αγωνίστηκε επίσης κατά περιόδους στη Δ` κατηγορία της ΚΟΠ. Το σωματείο «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο που είναι το καμάρι της περιοχής.
Όπως προαναφέραμε το σωματείο καλλιεργεί το θέατρο με τη γνωστή θεατρική ομάδα ΠΑΡΑΒΑΣΗ και είχε στις τάξεις της γνωστά ονόματα ηθοποιών. Υπάρχει επιπλέον παιδικό καλλιτεχνικό συγκρότημα. Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ διαθέτει επίσης συγκρότημα φιλαρμονικής και ομάδα τοξοβολίας.
Γενικά θα λέγαμε ότι εκπληρώνει το στόχο της στο ακέραιο που είναι η υγιής απασχόληση της νεολαίας, η άθληση και η όποια ψυχαγωγία της.
Τη φετινή περίοδο 2012-13 έχει ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια στον α` όμιλο της Α` κατηγορίας της ΠΟΕΛ με 40 βαθμούς.
ΑΠΟΠ Παλαικύθρου
Ο ΑΠΟΠ Παλαικύθρου είναι προσφυγικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1953 (γιορτάζει φέτος τα 60χρονα του) και είναι από τα ιδρυτικά σωματεία της ΠΟΕΛ. Από την ίδρυση του ο ΑΠΟΠ συμμετείχε ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ομοσπονδίας μέχρι το 1974 οπότε ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητες του λόγω της Τουρκικής εισβολής αφού το Παλαίκυθρο είναι κατεχόμενο.
Επανήλθε στη δράση το 1976 μέσα στην προσφυγιά. Αγωνίζεται σήμερα στη Α` κατηγορία της ΠΟΕΛ με αρκετή επιτυχία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΠΟΕΛ τις περιόδους 2002-2003, 2010-11 και 2012-13. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα, το οποίο κτίστηκε πρόσφατα στα Λατσιά και τα εγκαίνια του έγιναν από τον πάρεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Ήταν ένα όνειρο των Παλαικυθριτών που έγινε πραγματικότητα.
Φέτος πήρε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα του β` ομίλου της Α` κατηγορίας της ΠΟΕΛ με 49 βαθμούς.

Η ΠΟΕΛ εύχεται να γίνει ένα καλό παιγνίδι μέσα στα πλαίσια της αθλητοπρέπειας και ο καλύτερος ή τυχερότερος να κερδίσει. Αναμένεται λοιπόν ένα συναρπαστικός αγώνας μεταξύ δύο μεγάλων ιστορικών σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου