Livescore

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Π.Ο.Ε.Λ 2011-12


ΠΑΟΚ ΚΛΗΡΟΥ VS OΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΥΜΠΙΩΝ

ΤΕΛΙΚΟΣ  ΚΥΠΕΛΛΟΥ Π.Ο.Ε.Λ. 2011-12

Διεξάγεται το Σάββατο 24/03/12 και ώρα 3:00μμ στο κοινοτικό γήπεδο της Κοκκινοτριμιθιάς, ο τελικός κυπέλλου ΠΟΕΛ, που χορηγεί και αθλοθετεί η φίλαθλος εταιρία CARLSBERG, μεταξύ των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Λυμπιών   ΠΑΟΚ Κλήρου

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Λυμπιών
Το σωματείο ιδρύθηκε το 1944 με την ονομασία Α.Ε.Λ.Ο. Μετονομάσθηκε αργότερα σε Α.Ο.Ν. Στις 14 Δεκεμβρίου 1955 ο τότε κυβερνήτης της Κύπρου Χάρτινγκ κήρυξε το σωματείο παράνομο. Όμως αυτό το εμπόδιο δεν μπόρεσε να ανακόψει τη δράση και την πρόοδο του συλλόγου και έτσι μετονομάσθη στο σημερινό όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΣ παίρνοντας το όνομα από την ονομασία του χωριού Ολυμπίας (Λύμπια) που ανάγεται στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το σωματείο έχει μια πολύ πλούσια δράση στο ποδόσφαιρο, στο θέατρο, στο τραγούδι, στο χορό, στη μουσική. Η κοινωνική του δράση έχει να επιδείξει πολλούς αγώνες για επίλυση προβλημάτων της κοινότητας.
Στο ποδόσφαιρο ειδικά έχει μια πλούσια ιστορική δραστηριότητα. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΠΟΕΛ και έχει κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων της ΠΟΕΛ. Αγωνίστηκε επίσης κατά περιόδους στη Δ` κατηγορία της ΚΟΠ. Το σωματείο «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο που είναι το καμάρι της περιοχής.
Όπως προαναφέραμε το σωματείο καλλιεργεί το θέατρο με τη γνωστή θεατρική ομάδα ΠΑΡΑΒΑΣΗ και είχε στις τάξεις της γνωστά ονόματα ηθοποιών. Υπάρχει επιπλέον παιδικό καλλιτεχνικό συγκρότημα. Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ διαθέτει επίσης συγκρότημα φιλαρμονικής και ομάδα τοξοβολίας.

Γενικά θα λέγαμε ότι εκπληρώνει το στόχο της στο ακέραιο που είναι η υγιής απασχόληση της νεολαίας, η άθληση και η όποια ψυχαγωγία της.
Για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε τις ομάδες:
MICA F.C. (5-0), ΠΑΟΚ Καπέδων (5-2), ΑΠΟΦ Φαρμακά (3-0) και ΟΜΟΝΟΙΑ Παλιομετόχου (2-1).

ΠΑΟΚ Κλήρου
Ο ΠΑΟΚ Κλήρου (Πολιτιστικός Αθλητικός Όμιλος Κλήρου) γράφτηκε επίσημα σαν σωματείο το 1970, όμως η δράση του αρχίζει τη δεκαετία του 1950. Με την ίδρυση του έθεσε σαν στόχους την υγιή απασχόληση των νέων της Κλήρου και την πρόοδο της κοινότητας. Γι αυτό λειτουργούν πολιτιστικό και αθλητικό τμήμα.
Λειτούργησε στο παρελθόν θεατρική ομάδα με αρκετές διακρίσεις σε φεστιβάλ. Διαθέτει σήμερα χορευτικό συγκρότημα με παράδοση στους κυπριακούς χορούς. Έχει δώσει εκατοντάδες παραστάσεις σε όλη την Κύπρο. Παρουσιάστηκε σε προγράμματα τηλεοπτικών σταθμών και είχε συμμετοχή σε διεθνή φεστιβάλ. Υπάρχουν στις τάξεις του περισσότερα από τριάντα (30) μέλη-χορευτές που συνεχίζουν την παράδοση με πολύ μεράκι.
Στο αθλητικό τμήμα διατηρεί ανελλιπώς για χρόνια, ποδοσφαιρική ομάδα που συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ. Για πρώτη φορά στέφθηκε πρωταθλητής το 1975 και κυπελλούχος το 1982. Το 2006-7κατέκτησε το πρωτάθλημα του β` ομίλου στη Β` κατηγορία.
Στη φετινή περίοδο κατάκτησε το δύσκολο πρωτάθλημα του ομίλου του στην Α` κατηγορία και θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Ένταξης της ΚΟΠ με στόχο τη Δ` κατηγορία. Με μια ομάδα που αποτελείται από έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά και νεαρά υποσχόμενα ταλέντα, τερμάτισε πρώτη και αήττητη.
Για να φτάσει στον τελικό κυπέλλου απέκλεισε κατά σειρά τις ομάδες:
ΑΤΛΑ Αγλαντζιάς (8-2), ΑΟΛ Λακατάμιας (2-4), ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π`σσας (2-0), ΑΕΛ Λακατάμιας (3-0) και ΟΡΦΕΑ Λ/σίας (2-1).
Η ΠΟΕΛ είναι βέβαιη ότι ο τελικός κυπέλλου θα είναι μια γιορτή ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί μέσα σε πλαίσια αθλητοπρέπειας και τυχεροί θα είναι όλοι οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν αυτό το αμφίρροπο παιγνίδι.
Ευχόμαστε και στις δύο ομάδας κάθε επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου