Livescore

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Π.Ο.Ε.Λ. 2013-14

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Α` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Π.Ο.Ε.Λ. 2013-14

Τη  Κυριακή 16/03/14 και ώρα 3:00μμ θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΠΑΕΕΚ Κερύνειας ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου της Α` κατηγορίας της ΠΟΕΛ μεταξύ των ομάδων
ΑΠΟΠ Παλαικύθρου – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας

Πολύ τυχεροί θα είναι οι φίλαθλοι που θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν ένα αμφίρροπο παιγνίδι μεταξύ δύο μεγάλων σωματείων της Π.Ο.Ε.Λ. Το όνομα και τη ιστορία των δύο συλλόγων εγγυάται ένα εξαιρετικό παιγνίδι.
Η Π.Ο.Ε.Λ. εύχεται να γίνει ένας αθλητοπρεπής αγώνας και ο καλύτερος ή πιο τυχερός να κερδίσει.
Αθλοθέτης όλων των πρωταθλημάτων της Π.Ο.Ε.Λ. η φίλαθλος εταιρία CARLSBERG την οποία και δημόσια ευχαριστεί η Π.Ο.Ε.Λ.

Για την ιστορία
ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας
Το ιστορικό σωματείο της Λευκωσίας ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου 1948. Η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα πήρε μέρος στο πρωτάθλημα Κ.Ε.Π.Ο. το 1948-49. Πρώτος του αγώνας εναντίον της ΑΛΚΗΣ με σκορ 2-2. Ακολούθησαν οι αγώνες ΑΜΟΛ – ΟΡΦΕΑΣ (4-3) και ΟΜΟΝΟΙΑ – ΟΡΦΕΑΣ (7-1). Αργότερα εντάχθηκε στην Κ.Ο.Π. Οι παλιότεροι θα θυμούνται τις μεγάλες επιτυχίες και θα αναπολούν τις όμορφες εποχές. Πέρασε μέσα από πολλές δυσκολίες και τα κατάφερε να βγει νικητής και να έχει σημαντικό ρόλο σαν αγροτικό σωματείο της πρωτεύουσας. Έχει να παρουσιάσει μια συνεχή, σημαντική και δυναμική παρουσία. Στυλοβάτης των κάτω γειτονιών της παλιάς Λευκωσία του Αγίου Κασσιανού, της Χρυσαλυνιώτισσας και του Αγίου Λουκά. Συνχίζεται η δύσκολη πορεία του καρτερικά και υπομονετικά δίπλα στα τούρκικα φυλάκια.
Για να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου απέκλεισε τις πιο κάτω ομάδες:
ΑΠΟΛΛΩΝ Γερίου – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας (0-1), ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας – ΑΟΛ Λακατάμιας, ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας – ΘΥΕΛΛΑ Κοκ/θιάς (1-0).
ΑΠΟΠ Παλαικύθρου
Ο ΑΠΟΠ Παλαικύθρου, προσφυγικό σωματείο ιδρύθηκε το 1953 (γιορτάζει φέτος 61 χρόνια από την ίδρυση του) και είναι από τα ιδρυτικά σωματεία της ΠΟΕΛ. από την ίδρυση του ο ΑΠΟΠ συμμετείχε ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ομοσπονδίας μέχρι το 1974 οπότε ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητες του λόγω της Τουρκικής εισβολής, αφού το Παλαίκυθρο είναι κατεχόμενο.
Επανήλθε στη δράση στην προσφυγιά το 1976. Αγωνίζεται στην Α` κατηγορία της ΠΟΕΛ με αρκετή επιτυχία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου της ΠΟΕΛ και της ΣΤΟΚ την περίοδο 2002-03 και το κύπελλο ΠΟΕΛ το 2010-11και το 2012-13. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα, το οποίο κτίστηκε πρόσφατα στα Λατσιά. Ήταν ένα όνειρο των Παλαικυθριτών που έγινε πραγματικότητα.
Έφτασε στον τελικό του κυπέλλου αποκλείοντας τις ομάδες:
ΑΠΟΠ Παλαικύθρου – ΟΜΟΝΟΙΑ Β. Πόλου (6-0), ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα – ΑΠΟΠ Παλαικύθρου (1-0) και ΑΠΟΠ Παλαικύθρου – ΠΑΟΚ Κλήρου (4-3).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου