Livescore

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ Π.Ο.Ε.Λ.


               ΑΠΟΠ ΠΑΛΑΙΚΥΘΡΟΥ                          VS         
ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΟΥ Π.Ο.Ε.Λ. 2012-13

Διεξάγεται το Σάββατο 16/03/13 και ώρα 3:00μμ στο γήπεδο της ΠΑΕΕΚ Κερύνεια-Επιστροφή) ο τελικός αγώνας Κυπέλου της ΠΟΕΛ μεταξύ των ομάδων

ΑΠΟΠ Παλαικύθρου – ΘΥΕΛΛΑΣ Κοκκινοτριμιθιάς

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με το σύστημα νοκ-άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα δοθεί ημίωρη παράταση. Εάν και πάλιν ο αγώνας εξέλθει ισόπαλος θα ακολουθηθεί η διαδικασία των πέναλτυ.
Ο ΑΠΟΠ Παλαικύθρου, προσφυγικό σωματείο ιδρύθηκε το 1953 (γιορτάζει φέτος τα 60χρονα του) και είναι από τα ιδρυτικά σωματεία της ΠΟΕΛ. Από την ίδρυση του ο ΑΠΟΠ συμμετείχε ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ομοσπονδίας μέχρι το 1974 οπότε ανέστειλε προσωρινά τις δραστηριότητες του λόγω της Τουρκικής εισβολής αφού το Παλαίκυθρο είναι κατεχόμενο.
Επανήλθε στη δράση, στην προσφυγιά, το 1976. Αγωνίζεται σήμερα στη Α` κατηγορία της ΠΟΕΛ με αρκετή επιτυχία με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΠΟΕΛ και της ΣΤΟΚ την περίοδο 2002-2003 και το κύπελλο ΠΟΕΛ το 2010-11. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα, το οποίο κτίστηκε πρόσφατα στα Λατσιά. Ήταν ένα όνειρο των Παλαικυθριτών που έγινε πραγματικότητα.
Για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τις ομάδες:
ΟΡΦΕΑ Λ/σίας (1-0), ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα (4-1) και ΑΟΛ Λακατάμιας (3-2).

Το σωματείο της ΘΥΕΛΛΑΣ Κοκκινοτριμιθιάς ιδρύθηκε το 1970. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο οίκημα στην Κοκκινοτριμιθιά που κτίστηκε με εθελοντική δουλειά των φίλων και οπαδών τους. Τα χρώματα της ομάδας είναι κόκκινο και άσπρο και αγωνίζεται στο κοινοτικό γήπεδο της Κοκκινοτριμιθιάς. Από την ίδρυση του αγωνίζεται ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της ΠΟΕΛ. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα σε διάφορες περιόδους. Εδώ και μερικά χρόνια συμμετέχει τόσο στα πρωταθλήματα της ΣΤΟΚ όσο και στο πρωτάθλημα Ένταξης της ΚΟΠ.
Το σωματείο, πάντοτε σε συνεργασία με τις Λαϊκές Οργανώσεις της κοινότητας, διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Διατηρεί κλιμάκια Ακαδημιών σε συνεργασία με το σωματείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λ/σίας. Με αυτή την ενέργεια αποσκοπεί στην υγιή απασχόληση της νεολαίας, αλλά και προς όφελος και των δύο σωματείων.
Για να φτάσει η ΘΥΕΛΛΑ στον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τις ομάδες:
ΑΠΟΦ Φαρμακά (2-1), ΑΟΝ Λυμπιών (5-0), ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π`σσας (4-0) και ΑΤΛΑ Αγλαντζιάς    (4-1).

Η ΠΟΕΛ εύχεται και στις δύο ομάδες «καλό αγώνα» μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου